Hazenpeper 1
Aantal personen: 4
Ingrediënten
1/2 liter rode wijn
een scheutje azijn 2 wortels in schijven
2 uien
tijm
2 laurierbladen gemalen peper
geplette knoflooktenen
2 kruidnagels
wild
gesneden vet gerookt spek
boter
bloem
100 g couverture
1/2 dl room
Bereiden
Maak in een kom een marinade van 1/2 liter rode wijn, 1/2 liter water, een scheutje azijn, 2 wortels in schijven, 1 ui in schijven, 1 mespunt tijm, 2 laurierbladen, gemalen peper, 2 geplette knoflooktenen en 2 kruidnagels.
Leg het vlees, eventueel in stukken gesneden, in de marinade, zodat het bijna is bedekt.
Dek de kom met folie af en laat het wild 24-48 uur in de marinade liggen; keer het vlees zo nu en dan om.
Laat de stukken wild na het marineren goed uitlekken en droog ze met keukenpapier af.
Braad de stukken wild op een hoog vuur in hete boter aan (100 gr per 500 gr wild) tot ze mooi bruin zijn.
Giet de gezeefde en tot de helft ingekookte marinade bij het wild en laat het, met het deksel op de pan, op een laag vuur gaar stoven.
Smelt 1 eetlepel boter en bak hierin 40 gr in blokjes gesneden vet gerookt spek.
Voeg 50 gr boter toe en braad hierin 2 gemarineerde hazebouten, die tevoren goed zijn gedroogd.
Temper het vuur en bak 1 gesnipperde ui mee tot deze glazig is.
Roer 1 1/2 eetlepel met wat water aangemaakte bloem door de jus, giet er 3 dl gezeefde en ingekookte marinade bij en laat alles nog ruim 1 uur stoven, tot het vlees goed gaar is.
Blus zo nodig nu en dan met een scheutje marinade.
Maak de jus met 2 blokjes van een reep bittere chocolade af.
Haal de pan van het vuur en voeg 1/2 dl room toe (laat de saus nu niet meer koken).
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Kwartels met druiven
Gevulde kalkoenbiefstukjes
Reebiefstukjes met gembersaus
Gevulde duif
Gevulde kalkoenborst met vijgencompote